Belocrkvanska gimnazija i ekonomska škola

Vazno obavestenje

Legat Nikole Davida u belocrkvanskog gimnaziji i ekonomskoj školi

Nikola David radi kao asistent na Univerzitetu Eslingen u Nemačkoj, na predmetu Glas, tehnika razvoja glasova i ličnosti, a takođe i kao kantor u Minhenu i Štutgartu. Kao operski pevač (tenor) nastupao je na scenama širom sveta (u Švajcarskoj, Norveškoj, Izraelu, Bugarskoj, Francuskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Kubi...). Ipak, nikako ne zaboravlja rodnu Belu Crkvu, u kojoj svake godine organizuje solistički koncert, nastupa sa gradskim horom „Bella Musica“ i zainteresovano prati kulturna dešavanja u gradu.Oktobra prošle godine, kada je u svečanoj sali Gimnazije obeležavana tristogodišnjica od osnivanja grada (15. 10. 2017), gospodin David je bio jedan od učesnika programa. Tada se iskreno oduševio prefinjenim izgledom sale i akademskom atmosferom koja je vladala. Stoga je procenio da bi ustanova poput naše škole, baš u tom i takvom prostoru, trebalo da ima još jedan rekvizit koji će oplemeniti prostor još više – koncertni klavir, koji je on nameravao da kupi školi.Godinu dana od početne ideje, obećanje g. Davida je realizovano. Jedan crni, polukoncertni klavir Hoffman Mignor od 5. decembra ove, 2018. godine, našao je svoje mesto u svečanoj sali. I do sada je ovaj prostor bio namenjen za kulturne i edukativne sadržaje, kao što su predavanja, priredbe, izložbe. Ovaj poklon nas motiviše da nastavimo i dalje sa kvalitetnim radom i ulaganjem u razvijanje ličnosti učenika.Kolektiv Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole se najsrdačnije zahvaljuje Nikoli Davidu na ovom plemenitom gestu.

11.12.2018. Admin

KPC Predstava

Utisci predstavnika pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje nakon posete školi

Početkom novembra ove godine, tačnije, 7. 11. 2018, školu su posetili Biljana Kašerić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za obrazovanje i njeni saradnici. Povod za posetu je bio radni sastanak kojem su prisustvovali, pored direktorke škole, Mirjane Pančić Bužek i članovi Saveta roditelja, Školskog odbora, kao i samog kolektiva.Prilikom ove posete, gospođa Kašerić je obišla školu, a svoje oduševljenje izgledom i opremljenošću zgrade izrazila je i željom da školu fotografiše, kao primer dobre prakse.Ovaj gest gospođe Kašerić nam je verodostojan pokazatelj da smo na dobrom putu kada su u pitanju uslovi za rad, a to dalje znači da se nastavlja tradicija poštovanja kako učenika, tako i svih zaposlenih, jer je udoban i funkcionalan prostor jedan od preduslova za kvalitetan rad.

11.12.2018. Admin

Poseta

Predstava "Osam Žena" u KPC-u održanaće se 13.06.2018 godine

Predstava je sa uspehom održana u Belocrkvanskoj gimnaziji i ekonomskoj školi u nedelju 10. juna 2018.godine

11.06.2018 Admin

KPC Predstava

Poseta izbornog odbora Češkog Nacionalnog Saveta 31.10.2017.god.

Posetom Izbornog odbora Češkog Nacionalnog Saveta 31.10.2017.god, naša škola je dobila na poklon, za školsku biblioteku, Srpsko-Češki rečnik.

01-11-17 Admin

Donacija Rečnika

Svečana dodela stipendija je 2. septembra na Belom dvoru

Vaša drugarica i naš đak jedan je od 20 izabranih đaka generacije kojima će stipendija za jednogodišnje školovanje na ITAcademy biti uručena 2. septembra na svečanom prijemu u 12 sati na Belom dvoru. Podsetimo, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, 30. juna ugostila je na Belom dvoru više od 500 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već šesnaestu godinu zaredom. Tom prilikom je kompanija LINK group, kao partner Fondacije Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, objavila lepu vest o dodeli 20 stipendija za jednogodišnje školovanje na ITAcademy.

08-09-17 Admin

Pogledaj više
Dodela u Belom Dvoru

Naša učenica Aleksandra Vojnović među 20 najboljih đaka generacije iz Srbije i Republike Srpske

Naša učenica Aleksandra Vojnović, kao đak generacije 2016/2017, uspela je da se nađe među 20 najboljih u konkurenciji više od 500 đaka generacije iz cele Srbije i Republike Srpske! Ovaj uspeh Aleksandri je omogućio da osvoji stipendiju za školovanje na ITAcademy i tako nastavi da se obrazuje u skladu sa svojim ambicijama i potencijalom.

21-06-17 Admin

Pogledaj više
Djak Generacije
Casopis

Naš Horizont 4

Casopis

GeografijaBC

Casopis

Naš Horizont 3

Casopis

Naš Horizont 2

Svečana akademija povodom 300 godina Bele Crkve

Koliko se poznajemo

Sveti Sava

Književno veče

Gimnazija nekad i sad

140 godina postojanja